Ana Sayfa / Yeni Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Plato Film Günleri

Plato Film Günleri
Eskişehir'de Aralık ayında bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Palto Film günlerine Yeni Un olarak 2 yıldır sponsor oluyoruz ve her yıl 1 hafta çalışanlarımızın bir kısmı ile festival keyfi yaşıyoruz. Aralık ayında sinemaseverlerle buluşacak olan Palto Film Günlerinde bu yıl, Uluslararası birçok festivalde gösterilmiş ve ilgi çekmiş Cannes Seçkisi, Dünya Festivalleri, Yerli Sinema Gece Yarısı ve Özel Gösterim kuşakları yer alıyor.

Bu yıl festivalin iletişim konsepti Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam kitabındaki “Sinemadan Çıkmış İnsan” tanımlaması üzerine kuruldu. Aksel Ceylan, Efe Kaptanoğlu ve Taylan Özgür Akçam tarafından geliştirilen proje için fotoğrafçı Kerem Çobanlı, sinemaya emek ve gönül vermiş, gerçekten sinemadan çıkmış insanları fotoğrafladı.

Halil Ergün, Nur Sürer, Demet Evgar, Ercan Kesal, Erkan Can, Yekta Kopan, Tülin Özen, Ömer Faruk Sorak, Tolga Karaçelik, Mahmut Fazıl Coşkun, Cem Davran, Ceylan Özçelik, Hazar Ergüçlü, Yusuf Atılgan’ın oğlu Mehmet Atılgan’ın da aralarında bulunduğu oyuncu, yönetmen, yazar, senarist, ses sanatçısı ve seyirci 11. yılın iletişim çalışmalarında fotoğraflarıyla yer aldı.

Onur Ünsal’ın oynadığı ve Erkan Can’ın seslendirdiği Palto Film Günleri tanıtım filmini Engin Erden yönetti. Yapımcılığını Mesut Tasasız, görüntü yönetmenliğini Firar Güney Kayran üstlenirken, filmin müziğini de Jingehouse’dan Burak Ekinil yaptı.